Διεθνείς Δραστηριότητες : Διεθνές Περιβάλλον

Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης


Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε το έτος 1949 ως αποτέλεσμα των ιστορικών διεργασιών για τη θεσμοποίηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο καταστατικός σκοπός του είναι η πραγματοποίηση μιας στενότερης ένωσης μεταξύ των κρατών-μελών του με την προώθηση του διαλόγου, τη σύναψη συμβάσεων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων, με βασική επιδίωξη την κατοχύρωση των Δημοκρατικών Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

'Εδρα του Οργανισμού είναι το Στρασβούργο.

Περιλαμβάνει 47 κράτη-μέλη : Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, ‘Αγιος Μαρίνος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η Επιτροπή Υπουργών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση και το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Τα ανωτέρω όργανα επικουρούνται στο έργο τους από μια Διεθνή Γραμματεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος εκλέγεται με πενταετή θητεία από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Οι εργασίες των Συνόδων (σε Ολομέλεια) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης διεξάγονται στο Στρασβούργο 4 φορές ετησίως και η Ελληνική Αντιπροσωπεία (τόσο τα τακτικά, όσο και τα αναπληρωματικά μέλη) συμμετέχει. Στο μεταξύ των Συνόδων διάστημα συνεδριάζουν τακτικά οι Επιτροπές, για να επεξεργαστούν τις εκθέσεις που θα συζητηθούν σε προσεχή Σύνοδο

Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα
Έτος Ιδρύσεως: 1949
Ελληνική Αντιπροσωπεία

+
Βρέθηκαν 13 Αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ονοματεπώνυμο ΙδιότηταΣυμμετοχή σε Επιτροπές
Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα) Επικεφαλής
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία) Τακτικό Μέλος
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα) Τακτικό Μέλος
Χριστοδουλοπούλου Αναστασία Τακτικό Μέλος
Μεϊμαράκης Ευάγγελος - Βασίλειος Τακτικό Μέλος
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Τακτικό Μέλος
Τζαβάρας Κωνσταντίνος Τακτικό Μέλος
Ψυχογιός Γεώργιος Αναπληρωματικό Μέλος
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης Αναπληρωματικό Μέλος
Βενιζέλος Ευάγγελος Αναπληρωματικό Μέλος
Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Αναπληρωματικό Μέλος
Μαυρωτάς Γεώργιος Αναπληρωματικό Μέλος
Καμμένος Δημήτριος Αναπληρωματικό Μέλος

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>