ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Δελτίο Επικαίρων Ερωτήσεων


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                                     

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 

         

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

 

Της Παρασκευής 28 Απριλίου 2017 ώρα 10.00΄

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 751/25-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λάρισας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Άννας Βαγενά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και την επ΄αυτού στρατηγική του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

2.- Η με αριθμό 749/24-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την απόδοση συντάξεων χηρείας για συζύγους πεσόντων στρατιωτικών εν ώρα υπηρεσίας.

 

3.- Η με αριθμό 768/25-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την άμεση έκδοση εγκυκλίου για την μη περικοπή των συντάξεων (ανεξαρτήτως ταμείου) λόγω αγροτικής δραστηριότητας ή επιδότησης που προϋπήρχε της 12ης Μαΐου του 2016. 

 

4.- Η με αριθμό 752/25-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Α΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίας Λιάνας Κανέλλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών Ηλείας.  

 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 750/24-4-2017  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Τέμενος “Βαγιαζήτ” στο Διδυμότειχο, ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 22ης  Απριλίου.

 

2.- Η με αριθμό 753/25-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την κατάργηση ή την αναστολή λειτουργίας του 12ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

3.- Η με αριθμό 761/25-4-2017 Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολάου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «θα κατατεθεί επίσημη υποψηφιότητα της Πάτρας για τη μετεγκατάσταση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων;».

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4.- Η με αριθμό 712/10-4-2017  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Γεωργαντά  προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «αδικαιολόγητη καθυστέρηση του υπουργείου στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς για την ανάληψη του έργου “Συντήρηση και Αναβάθμιση του Εθνικού Σταδίου Κιλκίς”».

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 2795/23-1-2017 Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Υπεξαίρεση στην οικονομική διαχείριση του Θεραπευτηρίου     Χρόνιων Παθήσεων Δράμας».

 

2.- Η με αριθμό 3849/2-3-2017 Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «παροχή διευκρινήσεων ώστε να αρκεί η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μιας εταιρείας, στις περιπτώσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών, προκειμένου αυτές να εισπράξουν χρήματα από Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ή άλλους φορείς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα